Ποσοστό 51% των προθέσεων ψήφου έναντι του βασικότερου αντιπάλου της Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει η Χίλαρι Κλίντον σε νέα δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος από την άλλη πιστώνεται ένα ποσοστό της τάξης του 41% στην πρόθεση ψήφου των Αμερικανών ψηφοφόρων, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ινστιτούτο Quinnipiac.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις με ποσοστό 45% στην περίπτωση που λαμβάνονται υπόψη και άλλοι υποψήφιοι. Ο Ντόναλντ Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 38%, ενώ τον ακολουθούν ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον (10%) και η υποψήφια του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων, Τζιλ Στάιν (4%). Το περιθώριο στατιστικού λάθους είναι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Κατά μέσο όρο, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 47,7% των ψήφων έναντι 41,7% για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics.

Τρεις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις αρχές Αυγούστου δίνουν επίσης στην υποψήφια των Δημοκρατικών ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου.

Η Κλίντον διατηρεί επίσης το προβάδισμα σε όλες τις έρευνες που περιλαμβάνουν τους άλλους δύο υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο, τον Γκάρι Τζόνσον και την Τζιλ Στάιν.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ συνεχίζει να απολαμβάνει την στήριξη του 60% των γυναικών ψηφοφόρων και του 77% των ανδρών ψηφοφόρων που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες (Αφροαμερικανοί, ισπανόφωνοι...).

Ωστόσο η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης το έλλειμμα συμπάθειας προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον: η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν συμπαθεί την Κλίντον σε ποικίλους βαθμούς (από το «λίγο» έως το «πολύ» και το «μίσος»).