current views are: 13

26 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση05:30

Έκρηξη στην νοτιοανατολική Τουρκία με τουλάχιστον 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη Σιζρέ της επαρχίας Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Δημοσίευση 05:30’

Έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη Σιζρέ της επαρχίας Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 78 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη Σιζρέ, της επαρχίας Σιρνάκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία,σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Μετά την επίθεση, που σύμφωνα με το τουρκικό κυβερνητικό πρακτορείο Anadolu ήταν έκρηξη αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά, ο υπουργός Υγείας Recep Akdag δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ότι τουλάχιστον 70 είναι οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. Επίσης δήλωσε ότι δεν μπορεί για την ώρα να δώσει ακριβή αριθμό νεκρών και ότι θα εκδώσει νέα ανακοίνωση το συντομότερον δυνατόν.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 50 μέτρα από το διοικητήριο των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής και έχει επίσης προκαλέσει  εκτεταμένες ζημιές στο κτήριο της αστυνομίας καθώς και σε παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις.

Ήδη το Anadolu κάνει λόγο για επίθεση ενορχηστρωμένη από το PKK ενώ στην περιοχή, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, ζει αρκετός κουρδικός πληθυσμός.

Η επίθεση για την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, έγινε δύο ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων στη γειτονική Συρία, στόχος της οποίας είναι ταυτόχρονα να πλήξει τους κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

 


σχετικα αρθρα