Ο πόλεμος της μπούρκας και του μπουρκίνι καλά κρατεί αφού πέρα από τη Γαλλία που το έχει απαγορεύσει σε ορισμένες περιοχές κλίμα κατά της μπούρκας υπάρχει και στη Γερμανία.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, για λογαριασμό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, τέσσερις στους πέντε Γερμανούς τάσσονται κατά της πλήρους κάλυψης των μουσουλμάνων γυναικών σε δημόσιους χώρους και ένας στους δύο (51%) υποστηρίζει την γενική απαγόρευση της μπούρκας.

Επίσης σχεδόν ένας στους τρεις (30%) τάσσεται υπέρ της μερικής απαγόρευσης λ.χ. στις δημόσιες υπηρεσίες και στα σχολεία.

Οι Γερμανοί πολίτες όμως, παρά το συντριπτικό ποσοστό υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας, δεν συγκαταλέγουν την ενσωμάτωση των προσφύγων στα επείγοντα θέματα, τα οποία πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση Μέρκελ.

Προ ημερών οι χριστιανοδημοκράτες υπουργοί Εσωτερικών των κρατιδίων τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας σε γερμανικά δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και στους δρόμους.

Ο ίδιος ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, ο επίσης χριστιανοδημοκράτης Τόμας Ντε Μεζιέρ απέρριψε πάντως την πλήρη απαγόρευση της μπούρκας.