Με τραγούδια, χορούς και... πανηγύρια γιόρτασε ο Κιμ Γιονγκ Ουν την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου από υποβρύχιο από τις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, με εντολή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας εκτοξεύτηκε πύραυλος από υποβρύχιο προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας. 

Οπως ανέφερε ο στρατός της Νότιας Κορέας ο πύραυλος εκτοξεύτηκε κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Σίνπο, όπου δορυφορικές λήψεις δείχνουν πως βρίσκεται βάση υποβρυχίων. Μάλιστα, όπως επιβεβαίωσαν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, που κατέγραψαν την εκτόξευση, ο πύραυλος διέσχισε περίπου 480 χιλιόμετρα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να εορταστεί αυτό το... ιστορικό γεγονός με μαζικές εκδηλώσεις χορού και τραγουδιού στην Πονγιάνγκ. Υπήρχε μάλιστα τηλεοπτική μετάδοση των εορτασμών από τις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης ενώ ενδεικτικές είναι και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, με τον Κιμ σε μέθη ευτυχίας.

Οι εφημερίδες χαρακτήρισαν την εκτόξευση του πυραύλου ένα «τεράστιο άλμα» στην στρατιωτική τεχνολογία της Βόρειας Κορέας. 

Οι παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ, οι οποίοι συνόδευσαν αυτόν τον «θρίαμβο» συνδυάστηκαν με την «Ημέρα της Στρατιωτικής Ενίσχυσης», στην οποία η χώρια γιορτάζει την επέτειο της εφαρμογής της ομώνυμης πολιτικής από τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, κιμ Γιονγκ Ιλ, το 1960.