Αναγκαστική προσγείωση έκανε ένα αεροσκάφος της Southwest Airlines που πραγματοποιούσε πτήση από τη Νέα Ορλεάνη στο Ορλάντο, όταν ένας από τους κινητήρες εξερράγη, καθώς αυτό βρισκόταν στον αέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας δυνατός θόρυβος έκρηξης ακούστηκε και οι επιβάτες είδαν με τρόμο από τα παράθυρα τους μέρη του αριστερού κινητήρα να αποκολλιούνται, ενώ αμέσως το αεροπλάνο άρχισε να ταλαντεύεται και οι αναπνευστικές μάσκες έπεσαν μπροστά από τα κεφάλια των επιβατών.

Πολλοί από τους επιβάτες άρχισαν να ουρλιάζουν και να κλαίνε, αλλά ευτυχώς κανείς από τους 99 επιβάτες και το πενταμελές πλήρωμα δεν τραυματίστηκε.

Η πτήση της Southwest, με αριθμό 3472, κατευθύνθηκε προς την πόλη της Πενσακόλα, όπου και προσγειώθηκε, καθώς ο κυβερνήτης έστειλε αμέσως σήμα έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Έρευνα διενεργείται από τις αρμόδιες αρχές για τα αίτια του ατυχήματος, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 737.