Τους εξεγερμένους της Λιβύης αναγνώρισε ως νόμιμο εκπρόσωπο η Δανία


Η Δανία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT), θεσμό της εξεγερμένων στη Λιβύη, ως τον "μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού".
"Σε αυτή την μεταβατική περίοδο, η Δανία θεωρεί το CNT ως το μοναδικό νόμιμο εκπρόσωπο του Λιβυκού λαού", δήλωσε η Λένε Έσπερσεν, δανή υπουργός Εξωτερικών, που επισκέπτεται τη Βεγγάζη, προπύργιο της εξέγερσης.

Η χώρα της--που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τις μουσουλμανικές χώρες, μετά τη δημοσίευση από εφημερίδες της Δανίας των γελοιογραφικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ--εντάσσεται έτσι στα δεκαπέντε κράτη που έχουν αναγνωρίσει το CNT.

Η επίσκεψή της γίνεται ενώ η Συμμαχία είναι διχασμένη σχετικά με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με την έκκληση σήμερα της Ιταλίας για μια αναστολή των πληγμάτων για να επιτραπεί η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Η κα Έσπερσεν δεν μάσησε τα λόγια της, κατηγορώντας ορισμένα μέλη ότι δεν επενδύουν στην αποστολή αυτή: "Θα θέλαμε περισσότερες χώρες να ενεργήσουν με τέτοιον τρόπο ώστε το ψήφισμα του ΟΗΕ ένα γίνει σεβαστό", τόνισε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο