Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι βελγικές Αρχές, σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από το εθνικό ινστιτούτο εγκληματολογικών ερευνών, στα περίχωρα των Βρυξελλών.

Η πρώτη εκτίμηση της Εισαγγελίας είναι πως πρόκειται για έγκλημα του απλού ποινικού δικαίου, κι όχι για τρομοκρατική ενέργεια.

Τα κίνητρα των δραστών δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ωστόσο, η πρώτη εκτίμηση της Εισαγγελίας είναι ότι πιθανός στόχος τους ήταν να καταστρέψουν αρχεία και αποδεικτικά στοιχεία που ήταν αποθηκευμένα μέσα στο κτήριο, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της Εισαγγελίας της βελγικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, όταν αυτοκίνητο εμβόλισε τις μπάρες ασφαλείας και προσέγγισε το συγκρότημα του ινστιτούτου. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά, που προκάλεσαν σοβαρές βλάβες σε τουλάχιστον ένα κτήριο.

Ωστόσο, η Εισαγγελία έως τώρα έχει αποφύγει ξεκάθαρα να επιβεβαιώσει ότι οι δράστες πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό, αντιτείνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για εμπρηστική κι όχι για βομβιστική επίθεση.

Σημειώνεται ότι κανένας άνθρωπος δεν τραυματίστηκε, καθώς την ώρα της επίθεσης το ινστιτούτο ήταν άδειο.