Ανοικοδόμηση με πλήρη ασφάλεια και διαφάνεια υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στον φονικό σεισμό μεγέθους 6,2 Ρίχτερ, στα κεντρικά της χώρας.

«Είναι σωστό να βιαστούμε. Αλλά, πάνω από όλα, για την ανοικοδόμηση, πρέπει να δουλέψουμε σωστά και με την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων πληθυσμών», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ματέο Ρέντσι «θα μπορεί να ελεγχθεί η χρήση κάθε λεπτού του ευρώ, αρχίζοντας από τα χρήματα που δωρίζονται μέσω κινητού». «Πάνω από όλα, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι πρόκειται για ζωντανές κοινότητες, με ψυχή, όχι για εικόνες των καρτ ποστάλ», προσθέτει ο κεντροαριστερός επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο Ρέντσι τονίζει, επίσης, ότι κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει την φύση, «αλλά πρέπει όλοι να εργασθούν και να στηρίξουν ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μεγαλύτερες συνθήκες ασφαλείας για τις ιταλικές οικογένειες. «Θα χρειασθεί η δουλειά κάθε πολίτη, χωρίς μεγαλοστομίες, αλλά με ουσιαστική προσπάθεια», υπογραμμίζει.

«Η Ιταλία είναι μια λαβωμένη οικογένεια», γράφει στην συνέχεια, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση ενός δεκαοκτάχρονου νέου, «ο οποίος του χρόνου θα δώσει εξετάσεις για απολυτήριο λυκείου, χωρίς να έχει πια τους γονείς του να τους διηγηθεί αν έγραψε καλά, διότι τους στέρησε την ζωή ο σεισμός».