Δύο βουλευτές του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), που είχαν μετάσχει πέρυσι στο διεθνή στολίσκο με τη βοήθεια για τη Γάζα δήλωσαν σήμερα ότι δεν θα μετάσχουν ξανά εφέτος.
Οι Ανέτ Γκροθ, Ίνγκε Χέγκερ και άλλος ένας συνταξιούχος βουλευτής της Αριστεράς επέβαιναν πέρυσι στο Μαβί Μαρμαρά, στο οποίο πραγματοποιήθηκε το Μάιο έφοδος από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό κατά την οποία σκοτώθηκαν 9 Τούρκοι.

Η Αριστερά αποφάσισε νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι το σχέδιο παροχής βοήθειας στη Γάζα έχει αντισημιτικούς σκοπούς και δεν είναι συμβατό με την πολιτική του κόμματος. Οι Γκροθ και Χέγκερ διαφώνησαν έντονα με τη θέση αυτή, αλλά δήλωσαν ότι δεν θα αψηφήσουν την απόφαση του κόμματος.

"Δεν θα ήθελα να δοκιμάσω για μια δεύτερη φορά την εμπειρία που είχα την προηγούμενη", δήλωσε η Χέγκερ, αλλά παρότρυνε τα μη διοικητικά μέλη του κόμματος να μετάσχουν. Η Γκροθ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν μπορεί να λάβει μέρος φέτος στο ταξίδι, επειδή συμπίπτει με άλλα σχέδια του προγράμματός της.

Η οργάνωση "Γερμανική Εκστρατεία για το Σπάσιμο του Αποκλεισμού της Γάζας" ανακοίνωσε ότι 10 πλοία θα αναχωρήσουν φέτος για τη Γάζα με ανθρωπιστικό φορτίο. Ένα πλοίο με 10 Γερμανούς θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 27 Ιουνίου.