Μετά από 2 ώρες ελέγχου στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, με αφορμή το γεγονός ότι ένας επιβάτης εισήλθε στην αίθουσα αναχωρήσεων χωρίς να ελεγχθεί, οι αρχές συνέλαβαν μια γυναίκα και άρχισαν σταδιακά να επιτρέπουν στους επιβάτες να μπαίνουν στα τμήματα που ανήκει ο καθένας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θα επαναλειτουργήσει το μεσημέρι και η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η εκκένωση ολοκληρώθηκε, ότι τίποτε ύποπτο δεν βρέθηκε στον τερματικό σταθμό και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής Δικτύου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) ''καμιά πτήση δεν μπορεί να φθάσει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης μέχρι τις 15.00 ώρα Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν "σημαντικές καθυστερήσεις".

Το χρονικό 

Το περιστατικό συνέβη σήμερα μετά τις 11, όταν σύμφωνα με ανακοίνωση της Fraport, διαχειρίστριας εταιρείας του αερολομένα, τμήματα του τερματικού σταθμού 1 στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εκκενώθηκαν μετά την είσοδο ενός επιβάτη στην αίθουσα αναχωρήσεων του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος ασφαλείας από τον οποίο περνούσε.

"Η ομοσπονδιακή αστυνομία, συνεπώς, εκκένωσε τα τμήματα Α και Α+ του τερματικού σταθμού και οι επιβάτες θα περάσουν ξανά από τον έλεγχο ασφαλείας", σύμφωνα με την Fraport.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας, πάντως, είχε ανακοινώσει αρχικά ότι ήταν ασαφές εάν το πρόσωπο που προκάλεσε την εκκένωση ενός μέρους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης μετέφερε κάποιο απαγορευμένο αντικείμενο.

Ήταν επίσης ασαφές εάν το πρόσωπο αυτό τυχαία προχώρησε και εισήλθε στην αίθουσα αναχωρήσεων του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Γερμανίας χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο πλήρης έλεγχος ασφαλείας από τον οποίο περνούσε ή εάν ήταν μια σκόπιμη κίνηση, δήλωσε μια εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Νωρίτερα, η Fraport ανακοίνωσε ότι η "ομοσπονδιακή αστυνομία εκκένωσε τα τμήματα Α και Α+ του τερματικού σταθμού και οι επιβάτες θα περάσουν ξανά από τον έλεγχο ασφαλείας".Η εκπρόσωπος της Fraport πρόσθεσε ότι η παραβίαση αυτή της ασφάλειας μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων στον αεροδρόμιο αυτό, που είναι η έδρα της γερμανικής εταιρίας Lufthansa.