Έκρηξη σημειώθηκε στο διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών,  σε πλατφόρμα, ενώ η εταιρεία SpaceX πραγματοποιούσε προκαταρκτικές εργασίες για την εκτόξευση πυραύλου.

Ο πύραυλος επρόκειτο να εκτοξεύσει ισραηλινό δορυφόρο, ο οποίος θα παρείχε ίντερνετ στην Αφρική για λογαριασμό του Facebook. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε σείστηκαν κτίρια που βρισκόταν δεκάδες μέτρα μακριά, σύμφωνα με αναφορές στα social media.

Μαύρος καπνός φαινόταν να βγαίνει από την πλατφόρμα, ενώ νέες μικρότερες εκρήξεις σημειωνόταν. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν υπάρχουν τραυματίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν τραυματίες από την έκρηξη. Ένας εκπρόσωπος της NASA είπε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για το θέμα και ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν εμπλέκεται με τις επιχειρήσεις της SpaceX.

Πολλά άνθρωποι σε κτίρια που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από τις εγκαταστάσεις έγραψαν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι αισθάνθηκαν την έκρηξη και ανάρτησαν φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται φλόγες και πυκνός μαύρος καπνός.