Την εταιρία Mail Media, που είναι κατά τον νόμο υπεύθυνη για την Daily Mail Online καθώς και έναν μπλόγκερ μήνυσε η Μελάνια Τραμπ, σύζυγος του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η μήνυση αφορά σε δημοσιεύματά τους σχετικά με το παρελθόν της, τα οποία θεωρεί δυσφημιστικά και ότι την «προσβάλλουν κατάφωρα», αναφέρει μια ανακοίνωση την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της. 

Ένα δημοσίευμα στην διαδικτυακή έκδοση της Ντέιλι Μέιλ τον Αύγουστο, που επικαλείτο ένα σλοβένικο περιοδικό, ανέφερε πως ένα πρακτορείο μοντέλων στη Νέα Υόρκη με το οποίο συνεργαζόταν η Τραμπ τη δεκαετία του 1990 λειτουργούσε επίσης ως γραφείο συνοδών και έφερνε σε επαφή πλούσιους πελάτες με γυναίκες που τους προσέφεραν υπηρεσίες σεξουαλικής φύσης. 

Η Τραμπ ειδοποίησε την βρετανική εφημερίδα και άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς την 22η Αυγούστου ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, ανέφερε ο δικηγόρος της Τσαρλς Χάρντερ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τότε, χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων «εντελώς ψευδές». 

«Οι κατηγορούμενοι έκαναν διάφορους ισχυρισμούς για την κυρία Τραμπ οι οποίοι είναι 100% ψευδείς και κατάφωρα προσβλητικοί για την προσωπικότητά της και την επαγγελματική της φήμη», ανέφερε ο δικηγόρος στη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες. Η μήνυση κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Μοντγκόμερι της πολιτείας Μέριλαντ. 

Η Ντέιλι Μέιλ δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αναζήτησε κάποιον εκπρόσωπό της για να σχολιάσει την εξέλιξη. Στη μήνυση καταγγέλλεται επίσης πως ο μπλόγκερ, ο Ουέμπστερ Γκρίφιν Τάρπλεϊ, δημοσίευσε «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς» για την Τραμπ, κυρίως ότι το πρώην μοντέλο υπέστη «νευρικό κλονισμό». 

Ο Τάρπλεϊ δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια. 

«Οι πράξεις των κατηγορουμένων είναι τόσο στυγερές, κακόβουλες και βλαβερές για την κυρία Τραμπ που οι ζημίες της υπολογίζονται σε 150 εκατομμύρια δολάρια», σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου της. 

Η Τραμπ, σήμερα ιδιοκτήτρια μιας εταιρείας που κατασκευάζει κοσμήματα, γεννήθηκε στη Σλοβενία και μετανάστευσε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990. Παντρεύτηκαν με τον Τραμπ το 2005. 

24 χρόνια νεότερη του Ντόναλντ Τραμπ, η Μελάνια Τραμπ είναι η τρίτη σύζυγος του δισεκατομμυριούχου και μητέρα του γιου του Μπάρον, τον οποίο μεγαλώνουν στο διαμέρισμά τους στον Πύργο Τραμπ, στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. 

Ο Τσαρλς Χάρντερ είναι ειδικευμένος σε υποθέσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής και δυσφήμισης. Ενίσχυσε τη φήμη του όταν εκπροσώπησε τον πρώην κάτσερ Χαλκ Χόγκαν σε μια δίκη για ένα sex tape, η έκβαση της οποίας ήταν η χρεοκοπία και η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εντυπωσιοθηρικού ιστότοπου Gawker.com.