Πέντε κάτοικοι ενός χωριού σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που εξαπέλυσαν το βράδυ της Παρασκευής μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στην επαρχία Ντίφα, στον νοτιοανατολικό Νίγηρα, στα σύνορα με την Νιγηρία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής.

"Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο ακόμη τραυματίστηκαν στην Τουμούρ (75χλμ βόρεια της Ντίφα), από μαχητές της Μπόκο Χαράμ την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο", δήλωσε ο Μπαχαμάν Λαουάλι, κυβερνήτης της Ντίφα στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε ανατολικές περιοχές έπειτα από τις αρχές Ιουνίου, όταν η οργάνωση εξαπέλυσε μια ευρεία επίθεση, πριν υποχωρήσει από την ανάπτυξη δυνάμεων του στρατού.

"Η οργάνωση έκανε ξανά την εμφάνιση της για ακόμη μια φορά στην Τουμούρ. Παρά την ισχυρή άμυνα των οπλισμένων κατοίκων με τόξα και μαχαίρια, οι δράστες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν πέντε ανθρώπους, τραυματίζοντας δύο ακόμη", μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός.

Ανάμεσα στους νεκρούς, βρίσκεται και ένας υπήκοος Νιγηρίας, τόνισε ο κυβερνήτης.

Οι μαχητές, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος, εξαπέλυσαν "την επίθεση τους περίπου στις 22:00 το βράδυ (τοπική ώρα)" και "δραπέτευσαν προς την Νιγηρία", διασχίζοντας τον ποταμό Γιόμπε, φυσικό σύνορο των δύο χωρών, σύμφωνα με μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Πριν αποχωρήσουν, "πυρπόλησαν πολλά σπίτια", δήλωσε ένας κάτοικος της Τουμούρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.