Λεπτομέρειες για τα σχέδια του Λονδίνου για το Brexit θα δώσει σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Ντέιβιντ Ντέιβις, ο βρετανός υπουργός ο οποίος έχει αναλάβει να διαχειριστεί τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, η νέα βρετανική κυβέρνηση ελάχιστα έχει αποσαφηνίσει όσον αφορά τους σχεδιασμούς της για το Brexit, καθώς ετοιμάζεται για τις επίσημες διαπραγματεύσεις που λέει ότι δεν θα αρχίσουν πριν από τα τέλη της χρονιάς. 

«Αυτή είναι μια ιστορική και θετική στιγμή για το έθνος μας. Το Brexit δεν αφορά το να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε μια άσχημη δουλειά. Αφορά το να αδράξουμε τις τεράστιες και συναρπαστικές ευκαιρίες που θα αρχίσουν να ρέουν λόγω της νέας θέσης της Βρετανίας στον κόσμο», υποστήριξε ο Ντέιβις σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από την ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο. «Θα υπάρξουν νέες ελευθερίες, νέες ευκαιρίες νέους ορίζοντας για αυτή τη μεγάλη χώρα», πρόσθεσε. 

Χθες Κυριακή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι στην ομιλία του ο Ντέιβις θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες «για το έργο της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» και «προφανώς για το πώς (...) θα διαμορφώσουμε το είδος της σχέσης που θέλουμε με την ΕΕ». 

Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στην Ευρώπη και αλλού αδημονούν το Λονδίνο να αρχίσει τις συνομιλίες και να τερματίσει την αβεβαιότητα που πλήττει, όπως τονίζουν, τις επενδύσεις.