current views are: 3

5 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:00

Κατέρρευσε κτίριο στο Τελ Αβίβ – Δύο νεκροί και πέντε εγκλωβισμένοι (Βίντεο και φωτό)

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο Τελ Αβίβ ενώ υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Δημοσίευση 10:00’

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο Τελ Αβίβ ενώ υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο Τελ Αβίβ ενώ υπάρχουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης. Την ίδια ώρα, είκοσι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η αιτία της κατάρρευσης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως εξακολουθούν να αγνοούνται πέντε άνθρωποι και πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή για να διευκολύνουν τους διασώστες.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν ένα μεγάλο υπόγειο εργοτάξιο. Η σκεπή φαίνεται να έχει καταρρεύσει, προκαλώντας την κατάρρευση των επιπέδων που βρίσκονταν από κάτω.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως αρχικά κατέρρευσε τμήμα της τριώροφης δομής, με αποτέλεσμα να πέσει ένας γερανός και να κατεδαφίσει ακόμη μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου του πάρκινγκ, που είχε εν μέρει ολοκληρωθεί.

«Όταν έφτασα, έπεσα πάνω σε πολλούς τραυματίες που είχαν ακόμη τις αισθήσεις τους και είχαν βγει μόνοι τους από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Μοσέ Λεβί, ένας εθελοντής της σωστικής οργάνωσης United Hatzalah. «Η στέγη ενός γκαράζ φαίνεται πως κατέρρευσε. Την ώρα που μέλη της ομάδας πρώτων βοηθειών περιέθαλπαν επιτόπου τους τραυματίες, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και είναι πιθανόν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε σύμφωνα με την United Hatzalah.

Το δυστύχημα συνέβη στη συνοικία Ραμάτ Χαχαγιάλ του Τελ Αβίβ, κοντά σ’ ένα νοσοκομείο και σε κτίρια που στεγάζουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και εστιατόρια.


σχετικα αρθρα