Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε μια γυναίκα στο πλαίσιο της έρευνας για την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για λογαριασμό της εφημερίδας News of the World, η οποία ανήκει στον όμιλο News Corp του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ. Η 39χρονη γυναίκα προσήχθη λίγο πριν από τις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) από ένα σπίτι στο Ουέστ Γιόρκσαϊρ στη βόρεια Αγγλία καθώς υπάρχουν υποψίες σε βάρος της πως συνωμότησε για την υποκλοπή ηχητικών μηνυμάτων σε τηλεφωνητές, αναφέρει ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ότι δημοσιογράφοι της εφημερίδας υπέκλεπταν συνδιαλέξεις και μηνύματα μελών της βασιλικής οικογένειας, πολιτικών, διασημοτήτων και αστέρων του αθλητισμού.

Το σκάνδαλο χρονολογείται από την περίοδο 2005-2006, όταν ο συντάκτης της εφημερίδας που ήταν υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Μπάκιγχαμ και ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης διότι υπέκλεπταν τα τηλεφωνικά μηνύματα συνεργατών της βασιλικής οικογένειας.

Η αστυνομία άρχισε νέα έρευνα τον Ιανουάριο μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για την αρχική της έρευνα, η οποία σύμφωνα με παρατηρητές δεν προχώρησε όσο θα όφειλε.

Τρεις δημοσιογράφοι, περιλαμβανομένων δυο στελεχών της διεύθυνσης εφημερίδας και ενός πρώην στελέχους της διεύθυνσής της, έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της νέας έρευνας.

Η εταιρία News International, μητρική εταιρία της εφημερίδας, ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι επρόκειτο να αποδεχθεί την ευθύνη της και να καταβάλει αποζημιώσεις για οκτώ περιπτώσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι τηλεφωνικές υποκλοπές που ανήκαν στην ηθοποιό Σιένα Μίλερ, αν και πιστεύεται ότι παρακολουθούνταν πολλοί περισσότεροι.