Λόγω των δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργήσει οι τζιχαντιστές στην Υεμένη οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν σήμερα ότι διακόπτουν τη δράση τους απομακρύνοντας μάλιστα το προσωπικό τους από την περιοχή, αφού καθιστάται δύσκολη η ανθρωπιστική δράση.

"Μετά τη διακοπή των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στις 6 Αυγούστου, εντάθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές και οι μάχες στην Υεμένη, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την ανθρωπιστική δράση. Στο πλαίσιο αυτό, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έλαβαν την απόφαση να απομακρύνουν το προσωπικό τους", μια ομάδα που εδρεύει στη Σαναά, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απηύθυναν έκκληση στη διεθνή κοινότητα να κινητοποιηθεί για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να παρασχθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους. "Το 80% των κατοίκων έχει ανάγκη για βοήθεια και το ένα στα τέσσερα κέντρα παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχει καταστραφεί ή δεν δουλεύει πλέον", τόνισε ο διευθυντής των διεθνών επιχειρήσεων των MDM Ζαν-Φρανσουά Κορτί.

Τον Αύγουστο, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είχαν ανακοινώσει επίσης ότι απομακρύνουν το προσωπικό τους από έξι νοσοκομεία στη βόρεια Υεμένη μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό ενός από αυτά, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 19 άνθρωποι και άλλοι 24 τραυματίστηκαν.