Τη μετάδοση συνέντευξης που έδωσε ο τούρκος υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Ακίφ Κίλιτς στην εκπομπή Conflict Zone της DW παρεμπόδισε το υπουργείο του προχωρώντας σε κατάσχεση του τηλεοπτικού υλικού.

«Αυτό που βιώνουμε εδώ ισοδυναμεί με παρενόχληση εκ μέρους των τουρκικών Αρχών. Αυτό δεν έχει πλέον καμία σχέση με το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία» σημείωσε ο γενικός διευθυντής της DW, Πέτερ Λίμπουργκ, που εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, στο υπουργείο στην Άγκυρα, και ο παρουσιαστής Μισέλ Φρίντμαν έθεσε ερωτήσεις για την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε τον Ιούλιο, τις μαζικές απολύσεις και συλλήψεις που ακολούθησαν, ζητήματα που αφορούν τον τύπο στην Τουρκία όπως και τη θέση της γυναίκας στην τουρκική κοιωνία. Επιπλέον ο υπουργός κλήθηκε να εξηγήσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και ορισμένες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον σταθμό, αφού ολοκληρώθηκε η συνέντευξη ο υπουργός αποχώρησε γρήγορα και ο εκπρόσωπός του είπε στους δύο δημοσιογράφους ότι δεν μπορούσαν να προβάλουν το υλικό, το οποίο κατασχέθηκε από υπαλλήλους του υπουργείου.

Η Deutsche Welle ζήτησε πολλές φορές να της επιστραφεί το υλικό της συνέντευξης αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από το υπουργείο Αθλητισμού της Τουρκίας.

«Η συνέντευξη δεν ήταν εγκεκριμένη. Οι ερωτήσεις που τέθηκαν δεν ήταν εκείνες που είχαν αναφερθεί εκ των προτέρων», σημείωσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του για το θέμα.

Ωστόσο ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός επισήμανε ότι οι ερωτήσεις δεν συμφωνούνται εκ των προτέρων και ότι «οι συνεντεύξεις δεν υποβάλλονται προς έγκριση».