Την πιθανότητα να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Συρία μέσα σε 24 ώρες ανακοίνωσε χθες τη νύχτα ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ. 

Κληθείς από δημοσιογράφους στο Λονδίνο να σχολιάσει την αποτυχία των ΗΠΑ και της Ρωσίας να καταλήξουν σε μια συμφωνία για να κηρυχθεί εκεχειρία στη Συρία, ο Τζουμπέιρ αντέτεινε πως δεν θα μιλούσε περί αποτυχίας, αλλά μάλλον περί μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας. 

«Υπάρχει μια πιθανότητα να φθάσουμε σε μια συμφωνία μέσα στις επόμενες περίπου 24 ώρες, η οποία θα αποτελέσει δοκιμασία για τον Μπασάρ αλ Άσαντ και το εάν εννοεί σοβαρά να την τηρήσει», ανέφερε ο επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας. 

Ο Τζουμπέιρ έσπευσε πάντως να συμπληρώσει πως τα πεπραγμένα του Άσαντ δεν εμπνέουν αισιοδοξία για την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, για την οποία είχαν μεσολαβήσει τον Φεβρουάριο οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατέρρευσε μέσα σε μερικές εβδομάδες, με την Ουάσινγκτον να καταγγέλλει ότι οι δυνάμεις της Δαμασκού την αθέτησαν.