Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του τυφώνα Νιούτον που έπληξε χθες τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια. 

Ο τυφώνας αυτός Κατηγορίας 1 έπληξε το Κάμπο Σαν Λούκας το πρωί της Τρίτης, πριν κατευθυνθεί βορειοδυτικά. Το απόγευμα, η καταιγίδα είχε περάσει από τις πιο τουριστικές περιοχές και κατευθυνόταν στον Κόλπο της Καλιφόρνιας. Καθώς δεν έχει αρχίσει ακόμη η τουριστική περίοδος στην περιοχή, τα ξενοδοχεία – τα οποία επιλέγουν πολλοί Αμερικανοί – δεν είναι γεμάτα. 

Στην ακτή βρέθηκαν δύο ανθρώπινες σοροί. Πιστεύεται ότι πρόκειται για τα δύο από τα πέντε μέλη μιας ψαρόβαρκας η οποία καταστράφηκε όταν χτυπήθηκε από την καταιγίδα, δήλωσε ο Χοσέ Λουίς Ρίος, λιμενάρχης του Λα Πας. Πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος αγνοούνται και το Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει έρευνες. 

Ο τυφώνας βρισκόταν το απόγευμα της Τρίτης (σ.σ. πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) 137 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμένα Γουάιμας, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 120 χιλιομέτρων ανά ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) των ΗΠΑ. 

Ο Νιούτον αναμένεται να κινηθεί σήμερα βόρεια-βορειοδυτικά και να φθάσει στη νοτιοανατολική Αριζόνα, σύμφωνα με το NHC. Τα ακραία φαινόμενα αναμένεται ότι θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης, κατά την ίδια πηγή.