Τουλάχιστον έξι έφηβοι και επτά ενήλικες προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους τον τελευταίο καιρό στην Μαντάγια, την αποκλεισμένη εδώ και μήνες περιοχή της Συρίας, σύμφωνα με γιατρούς.

Εκατοντάδες άνθρωποι στην περιοχή υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες όπως κατάθλιψη και παράνοια, λόγω των τραγικών συνθηκών στις οποίες διαβιούν, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση «Save the Children».

Πέρα απ’ τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί άνθρωποι, στην περιοχή έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα μηνιγγίτιδας ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και τροφή.

«Όταν στο σχολείο κάνουμε διάφορες δραστηριότητες όπως το να τραγουδάμε μαζί με τα παιδιά, αυτά δεν αντιδρούν καθόλου, ούτε καν χαμογελούν. Ζωγραφίζουν νεκρά παιδιά και σκηνές από τον πόλεμο» δήλωσε μία δασκάλα στην οργάνωση Save the Children.

Η Μαντάγια, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη Δαμασκό, τελεί σε καθεστώς αποκλεισμού από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τη Χεσμπολάχ από τον Ιούλιο του 2015 ενώ τον Ιανουάριο έγινε γνωστό ότι 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ασιτία.


TAGS