Την ένταξη στην ΕΕ επιθυμούν διακαώς οι Βόσνιοι


Ενδεχόμενη ένταξη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και όλοι προσδοκούν ότι η διαδικασία προσέγγισης της ΕΕ θα διασφαλίσει ποιοτικότερη και καλύτερη ζωή, σύμφωνα με έρευνα τα ευρήματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα στο Σαράγεβο.
Την έρευνα για τις θέσεις των πολιτών της χώρας έναντι της ΕΕ που διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2010, χρηματοδότησε η αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Βοσνία. Το 90% των ερωτηθέντων απάντησε ότι επιθυμεί να δει τη χώρα στην ΕΕ και το 43% ότι θα ήθελε η διαδικασία ένταξης να ολοκληρωθεί με κάθε τίμημα.

Οι υπόλοιποι υποστηρίζουν ότι η ένταξη έχει νόημα, μόνο αν τους επιφέρει κάποια οφέλη. Στην ερώτηση ποιος είναι ο πρώτος συνειρμός που κάνουν όταν γίνεται αναφορά στην ΕΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων απαντά πιο επιτυχημένη οικονομία.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήδη αισθάνονται Ευρωπαίοι. Από τις τρεις εθνικές κοινότητες, περισσότερο στηρίζουν την ένταξη στην ΕΕ οι Κροάτες, ακολουθούν οι Μουσουλμάνοι και περισσότερο ευρωσκεπτικισμό εκφράζουν οι Σέρβοι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο