«Όταν οι Κινέζοι οργανώνουν δεν υπάρχει ούτε ένα χιλιοστό που να μην έχει προβλεφθεί»… 

Η Συνάντηση των 20 ισχυρών του κόσμου έγινε στην «Πόλη με τις γέφυρες» την Hangzhou στην Κίνα

Πολυσήμαντη, πολυδιάστατη, γεμάτη μηνύματα προς αποδέκτες και μή, όρισε επίσημα την καινούργια γεωπολιτική δυνατότητα του πλανήτη. 

Οικοδεσπότης ο Xi Jinping o άνθρωπος, που έχει σαν σκοπό, να αποδείξει την παγκοσμιότητα της χώρας του σε όλους τους τομείς. Τα 5.000 χρονια και πάνω χρόνια παράδοσης με τα πολλά μπροστά, σε κάθε τομέα τεχνολογίας από ολόκληρο τον κόσμο, παντρεύτηκαν και έχτισαν με κάθε λεπτομέρεια το πιο εντυπωσιακό event στην ιστορία  των G20. 

Από την υποδοχή μέχρι της εκδηλώσεις τις ομιλίες και το επίσημο γεύμα οι καλεσμένοι έμεναν με το στόμα ανοιχτό. Δυστυχώς, διαβασαμε στενοχωρήθηκε, ο Ομπάμα γιατί η υποδοχή του, στο αεροδρόμιο δεν ήταν ισάξια του Πούτιν που ήταν ο επίτιμος καλεσμένος. 

Το συνολάκι της Μέρκελ ήταν το ίδιο που φοράει στην λαϊκή,  όταν πάει για τα ζαρζαβατικά της βδομάδας. 

Ο δε Ολάντ, μια που πήγε μια που έφυγε, αθόρυβα και πολύ διακριτικά μια που έτσι κι αλλιώς, φευγάτος είναι. 

Αυτό βέβαια δεν τους εμπόδισε και τους τρεις να επαναλάβουν με στόμφο, κυρώσεις και μέτρα ένθεν και ένθεν. 

Εκείνο που ήταν πάνω από κάθε φαντασία, ήταν τα σκεύη για το επίσημο δείπνο. Τα πάντα χειροποίητα και ζωγραφισμένα το κάθε ένα χωριστά, υπο την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας  της Κίνας Peng Liyuan. 

Το πολιτικοοικονομικό κομμάτι, είναι το θέμα της συνέχειας του αιώνα. Το αισθητικό, όμως δείχνει μια χώρα που η ταυτότητα της είναι πανάκριβη γιατί είναι φορτωμένη Σύμβολα Αρχές και Αρχέτυπα, που καλά θα ναι να αρχίσουμε να παρατηρούμε και να μαθαίνουμε.. 

Θα μας χρειαστούν…


TAGS