Τρεις γυναίκες συνελήφθησαν, στο πλαίσιο των ερευνών που εξαπέλυσε η γαλλική αστυνομία μετά τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων και μέσα στο οποίο υπήρχαν φιάλες αερίου, μετέδωσε το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες, μια εκ των γυναικών που συνελήφθησαν, κόρη της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου, κατά την καταδίωξη της τραυματίστηκε από πυρά στην Εσόν, νότια της πρωτεύουσας.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις στο Μπουσί Σαν Αντουάν, περίπου 30χλμ νοτιοανατολικά του Παρισιού, που συνδέονται με την έρευνα. Ένας άλλος αξιωματούχος τόνισε πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε μία εκ των γυναικών, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν στο πλαίσιο ερευνών της γαλλικής αστυνομίας πιθανώς σχεδίαζαν επικείμενη επίθεση, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέφ.

"Αυτές οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 39, 23 και 19 είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί, ήταν φανατικές και κατά μεγάλη πιθανότητα προετοίμαζαν μια επικείμενη βίαιη ενέργεια", τόνισε ο Καζνέφ σε δήλωση του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.