Χαμογελαστή και ντυμένη στα ροζ ανακοίνωσε η Ri Chun-hee την είδηση για την επιτυχή διεξαγωγή της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας. Η εθνική παρουσιάστρια ειδήσεων της Βόρειας Κορέας έχει γίνει πλέον διάσημη σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς έχει αναλάβει με πρωτοφανές πάθος να επικοινωνεί στον λαό της χώρας τα προπαγανδιστικά μηνύματα του Κιμ Γιονγκ Ουν

Κάθε πράξη του βορειοκορεάτη ηγέτη, ανεξαρτήτως βαρύτητας ή αποτελέσματος, στη χώρα του αντιμετωπίζεται με τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι και όταν πρόκειται για τη διενέργεια της μεγαλύτερης πυρηνικής δοκιμής, η οποία βρήκαν ευκαιρία να... πετάξουν από τη χαρά τους.

Τα... ευχάριστα και αυτή τη φορά ανέλαβε να ανακοινώσει στον λαό της Βόρειας Κορέας η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης, η 69χρονη Ri Chun-hee. Φορώντας τη χαρακτηριστική παραδοσιακή φορεσιά -chima jeogori- της χώρας της, στάθηκε μπροστά από την κάμερα και παθιασμένη εκφώνησε την είδηση, την ώρα που από πίσω της έπαιζαν τα πρώτα πλάνα από την Πιονγιάνγκ, μετά την πυρηνική δοκιμή.

Δείτε το βίντεο από την ανακοίνωση της πέμπτης πυρηνικής δοκιμής της Β. Κορέας:

Ri Chun-hee, η «εκφωνήτρια του λαού»

Η πιο δημοφιλής εκφωνήτρια ειδήσεων της Βόρειας Κορέας γεννήθηκε το 1943, σπούδασε υποκριτική και το 1971 ανέλαβε την παρουσίαση των ειδήσεων στο ένα και μοναδικό κανάλι της χώρας.

Η καριέρα της, ως ηθοποιού, άρχισε από το ραδιόφωνο και τα κινηματογραφικά στούντιο της Β. Κορέας. Το 1971 ο δρόμος της, την έβγαλε στο KCTV που είχε ήδη συμπληρώσει οκτώ χρόνια ύπαρξης. Το πρόσωπό της ήταν το πρώτο ωστόσο, που είδαν οι τηλεθεατές, όταν το 1974 η κροατική τηλεόραση απέκτησε χρώμα.

Έξι χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη TV persona και αυτή που πάντα προτιμούσαν για να αναγνώσει τις ανακοινώσεις των βορειοκορεατών ηγετών. Στο πλαίσιο της δουλειάς της, έκανε και ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές -ποιους άλλους;- τους Κιμ Ιλ Σουνγκ και Κιμ Γιονγκ Ιλ

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Ri Chun-hee έχει εκφωνήσει μερικές από τις πιο σημαντικές ειδήσεις της Βόρειας Κορέας, πάντα με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Για παράδειγμα, μετέδωσε, κλαίγοντας, την είδηση του θανάτου του ανώτατου ηγέτη της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ το 1994.

Άλλη στιγμή, ενημέρωσε τον πληθυσμό της Βόρειας Κορέας για την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας το 2010, ενώ έκλαιγε και πάλι όταν πέθανε ο δεύτερος ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ το 2011.

Το 2012 η «παρουσιάστρια του λαού» παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στο CCTV, στην οποία είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να αποχωρήσει από τα Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας πως υπάρχουν άξιες αντικαταστάτριές της, πιο νέες και όμορφες που μπορούν να εμφανιστούν στον φακό. 

Μάλιστα, τότε είχε αποκαλύψει και μερικά από τα... πολύτιμα μυστικά της. Όπως είχε πει, οι εκφωνητές των ειδήσεων θα πρέπει να έχουν το δικό τους στιλ ώστε να εντυπωσιάζουν τον λαό, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνούν να χρωματίζουν την φωνή τους ανάλογα με το θέμα. 

«Όταν αναφερόμαστε στο DPRK ( Democratic People's Republic of Korea)-την επίσημη ονομασία του κόμματος της Βόρειας Κορέας, δεν θα πρέπει να φωνάζουμε αλλά να το ανακοινώνουμε "απαλά" και με σεβασμό», είπε χαρακτηριστικά.

Κάπως έτσι, Ri Chun-hee έχει καταφέρει να γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου, με τα δελτία ειδήσεων που εκφωνεί να έχουν γίνει viral στο Διαδίκτυο και την ίδια να έχει δεχτεί πλήθος σχολίων.