Τρομοκρατική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, σχεδίαζαν οι τρεις γυναίκες, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκαν φιάλες αερίου που ήταν σταθμευμένο σε ένα δρομάκι κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, «στάλθηκε επείγον σήμα σε όλους τους σιδηροδρομικούς σταθμούς όμως εκείνες σχεδίαζαν να επιτεθούν στο Γκαρ ντε Λιόν χθες, Πέμπτη».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σταθμός Γκαρ ντε Λιόν βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας, σε απόσταση μικρότερη των τριών χιλιομέτρων από τον καθεδρικό ναό.

Ο αξιωματούχος είπε επίσης πως η νεότερη από τις τρεις γυναίκες, η 19χρονη, της οποίας ο πατέρας είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και την οποία θεωρούσε ήδη ύποπτη η αστυνομία επειδή ήθελε να πάει να πολεμήσει για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, είχε γράψει μια επιστολή στην οποία δήλωνε πίστη στην ισλαμιστική οργάνωση.

Ηλικίας 39, 23 και 19 ετών, οι τρεις γυναίκες «ριζοσπαστικοποιημένες, φανατισμένες ετοίμαζαν κατά τα φαινόμενα νέες βίαιες ενέργειες και συν τοις άλλοις άμεσες», δήλωσε χθες βράδυ στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Επιπλέον, η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον σύντροφο μιας εκ των τριών υπόπτων γυναικών. Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ, είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι είναι ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Ο αδελφός του κρατείται και αυτός την περίοδο αυτή επειδή είναι ύποπτος ότι είχε διασυνδέσεις με τον τζιχαντιστή που σκότωσε τον Ιούνιο έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του στην κατοικία τους στα προάστια του Παρισιού, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.