Τέσσερα πρώην στελέχη του αμυντικού οργανισμού της Φινλανδίας Patria αθωώθηκαν, σήμερα, ενώπιον δικαστηρίου στο Τάμπερε των κατηγοριών για διαφθορά που αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο μιας υπόθεσης που σχετίζεται με την πώληση οπλισμού στην Αίγυπτο.
Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν "ένοχοι" ή "συνεργοί" ως προς την κατηγορία της πλαστογράφησης παραστατικών και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης μερικών μηνών "με αναστολή".

Ο τέως διευθυντής της Patria, Μάρκου Μούρτο και ο τέως διευθυντής Σέπο Μουστόνεν καταδικάστηκαν "με αναστολή" σε επτάμηνη φυλάκιση. Ο τέως διευθυντής πωλήσεων, Κάλε Ίλινεν, όπως ο τέως διευθυντής προγράμματος 'Πέρτι Σιμόλα', καταδικάστηκαν αντίστοιχα "με αναστολή" σε τρείς και τέσσερις μήνες φυλακής για "απλή συνέργεια".

Ο εισαγγελέας Άρι Πέκα Κοϊβίστο ζήτησε την επιβολή ποινών φυλάκισης τεσσάρων ετών, καθώς υποστήριξε ότι συνολικά έδωσαν "προμήθειες" 1,3 εκατ. ευρώ σε αιγύπτιους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων μεταξύ των ετών 1999 και 2006 στο πλαίσιο της πώλησης οπλισμού στο Κάιρο.