Αναβρασμός επικρατεί στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον με το επιτελείο της να υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα το επεισόδιο με την υγεία της από πλευράς ταχύτερης ενημέρωσης, ενώ ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα πέραν της πνευμονίας και ενδεχομένως έως τα τέλη της εβδομάδας θα έχει επιστρέψει στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χίλαρι Κλίντον διαβεβαίωσε ότι η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν υποφέρει από κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, παρά μόνο από πνευμονία..

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα που δεν έχει γνωστοποιηθεί» δήλωσε ο Μπράιαν Φάλον στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, σημειώνοντας ότι νέες ιατρικές εκθέσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

«Πιστεύω ότι έως τα μέσα ή το τέλος της εβδομάδας θα επιστρέψει στην [προεκλογική] εκστρατεία» επισήμανε ο Μπράιαν Φάλον.

Αναγνώρισε δε το σφάλμα της έλλειψης επικοινωνίας σχετικά με το επεισόδιο της Χίλαρι Κλίντον, καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Χρειάστηκε να περάσουν πολλές ώρες προκειμένου το επιτελείο της Κλίντον να δημοσιεύσει ένα δελτίο Τύπου με το οποίο αποκάλυπτε ότι η πολιτικός υποφέρει από πνευμονία, η οποία διεγνώσθη την Παρασκευή και τηρήθηκε μυστική έως την Κυριακή το βράδυ.

«Εκ των υστέρων, θα μπορούσαμε να είχαμε διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση και να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες ταχύτερα» υπογράμμισε.

Από την αντίπερα όχθη το αντίπαλο δέος της Χίλαρι, Ντόναλντ Τράμπ όταν ρωτήθηκε αν η υγεία των υποψηφίων είναι ένα θέμα, αποκρίθηκε ότι «Νομίζω πως είναι ένα θέμα. Πράγματι... την προηγούμενη εβδομάδα έκανα εξετάσεις και... όταν βγουν τα αποτελέσματα θα δώσω στη δημοσιότητα πολύ, πολύ ειδικά στοιχεία».