Την ώρα που ο σάλος γύρω από την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον δεν έχει ακόμα κοπάσει, η ίδια εμφανίζεται καθησυχαστική αφήνοντας αιχμές για μεγιστοποίηση του θέματος. 

Μιλώντας στο CNN περιέγραψε το περιστατικό της Κυριακής κατά την τελετή μνήμης για την 11η Σεπτεμβρίου: 

«Ένιωσα μια ζάλη και έχασα την ισορροπία μου για ένα λεπτό αλλά όταν έκατσα, ήπια νερό και δροσίστηκα, τότε άμεσα ξεκίνησα να νιώθω καλύτερα». 

Η ίδια υποστήριξε πως ήδη νιώθει πολύ καλύτερα και πως σύντομα θα επανέλθει στις επάλξεις ενώ όπως είπε δεν αποκάλυψε τίποτα για την πνευμονία «γιατί δεν πίστεψα ότι θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα».

Πρόσθεσε δε πως αγνόησε τη συμβουλή των γιατρών να ξεκουραστει για πέντε ημέρες επειδή είχε διαγνωστεί με πνευμονία.

Στις ΗΠΑ η πνευμονία της Χίλαρι Κλίντον έχει γίνει πρώτο θέμα θέτοντας σε αμφισβήτηση ακόμα και την υποψηφιότητα της για τον Λευκό Οίκο. 

Το αντίπαλο στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όπως μπορεί το περιστατικό με το επικοινωνιακό επιτελείο του να προσπαθεί να «χτυπήσει» στο ιατρικό ιστορικό της Κλίντον, η οποία κατά το παρελθόν έχει παρουσιάσει διάφορα προβλήματα. 

Παράλληλα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών φαίνεται πως επεξεργάζονται και plan B σε περίπτωση που η Χίλαρι Κλίντον δεν καταφέρει να ολοκληρώσει την κούρσα... με επικρατέστερο αντικαταστάτη τον Τζο Μπάιντεν, νυν αντιπρόεδρο των ΗΠΑ