Την πλήρη στήριξή του στην σύζυγό του Χίλαρι διατύπωσε σε συνέντευξή του στο CBS ο Μπιλ Κλίντον, τονίζοντας ότι είχε και στο παρελθόν τέτοια επεισόδια αλλά τα ξεπέρασε, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει άμεσα στην προεκλογική της καμπάνια.

“Σπάνια, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, στην διάρκεια πολλών ετών, της συμβαίνει το ίδιο πράγμα όταν αφυδατωθεί. Όπως γνωρίζετε, η ίδια εργαζόταν σκληρά, ως γερουσιαστής, ως υπουργός των Εξωτερικών, αλλά και το τελευταίο χρονικό διάστημα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπιλ Κλίντον σε συνέντευξή του, στην τηλεοπτική εκπομπή “CBS This Morning.”

Ο ίδιος, δε, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα κάνει κάποιες εβδομάδες να επιστρέψει στην εκστρατεία της, απάντησε χαμογελώντας: ''Το αποκλείω, θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες''. 

Σε πολιτικό επίπεδο, οι αναλυτές της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ επισημαίνουν ότι το ζήτημα της υγείας και της φυσικής κατάστασης της Χίλαρι Κλίντον, αλλά και του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος της προεκλογικής εκστρατείας.

Παράλληλα οι ίδιοι τονίζουν ότι μετά το περιστατικό της Κυριακής έγινε κατανοητή και η αιτία του επίμονου βήχα που είχε η Κλίντον στη διάρκεια μιας προεκλογικής ομιλίας της, την προηγούμενη εβδομάδα. Η ίδια, αστειευόμενη, τον είχε αποδώσει στις σκέψεις της για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η περιπέτεια με την υγεία της προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών ανέδειξε επίσης το μεγάλο κενό που υπάρχει στις σχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας της με τους δημοσιογράφους, καθώς η Χίλαρι Κλίντον δεν έχει αποδεχτεί (όπως κι ο Ντόναλντ Τραμπ) τη συγκρότηση ειδικής ομάδας δημοσιογράφων που θα τη συνοδεύει και θα καλύπτει άμεσα τις δράσεις της προεκλογικής της εκστρατείας.

Από την άλλη μεριά, η δήλωση στήριξης του Μπιλ Κλίντον για την περιπέτεια υγείας της συζύγου του έχει ως κεντρική πολιτική επιδίωξη να διεγείρει το κεντρικό αισθητήριο των Αμερικανών ψηφοφόρων γύρω από τις αξίες της οικογένειας και της οικογενειακής ζωής στην Αμερική.