Μια σειρά σεναρίων εν μέσω της έντονης φημολογίας για την κατάσταση της υγείας της Χίλαρι Κλίντον, σε περίπτωση που η υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ αποσυρόταν από την κούρσα κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες.

Μάλιστα ένα απ’ αυτά, που δεν θα πρέπει βέβαια να θεωρείται και πολύ πιθανό, σύμφωνα με το Zero Hedge φέρνει στο προσκήνιο ακόμη και την κόρη της Χίλαρι με τον Μπιλ Κλίντον, την Τσέλσι.

Και ενώ σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις η υποψήφια των Δημοκρατικών υποφέρει από πνευμονία και τίποτα τουλάχιστον σε αυτή τη φάση δεν προμηνύει απόσυρσή της, παρά μόνο κάποιες ακυρώσεις στην περιοδεία της προκειμένου να αναρρώσει, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στον ξένο Τύπο.

Σύμφωνα λοιπόν με μια ανάλυση του Zero Hedge, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά, οι Δημοκρατικοί έχουν την δυνατότητα να αναθέσουν σε κάποιο άλλο πρόσωπο το χρίσμα χωρίς να πρέπει να προηγηθεί συνέδριο.

Μπορούν όμως και να κάνουν ψηφοφορία μεταξύ των αντιπροσώπων των πολιτειών.

Ένα από τα σενάρια θέλει την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών να στρέφεται προς τον Τζο Μπάιντεν​, παρότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν θέλει να τρέξει καμπάνια. Συγχρόνως, όμως, δεν έχει πει ποτέ ανοιχτά ότι δεν θα ήθελε να γίνει πρόεδρος. Εξάλλου θα έχαιρε της υποστήριξης του προέδρου Ομπάμα, ο οποίος θα μπορούσε να συσπειρώσει το κόμμα υπό τον αντιπρόεδρο του.

Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι θεωρούνται επίσης ο Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος ήταν αρχικά στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών αλλά τελικά έμεινε πίσω από την Κλίντον, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία χαίρει μεγάλης υποστήριξης στο Δημοκρατικό κόμμα, αλλά και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. Ακόμη ένας πιθανός διάδοχος θεωρείται ο Τζιμ Γουέμπ της Βιρτζίνια και ο Μάρτιν ο Μάλεϊ.

Ένα άλλο όνομα που παίζει πολύ είναι αυτό του Τιμ Κέιν, του Νο 2 κάτω από τη Χίλαρι.

Σίγουρα πάντως πιο τραβηγμένο θεωρείται το σενάριο που θέλει ως πιθανό διάδοχο την 36χρονη Τσέλσι Κλίντον, αν υποθέσουμε ότι ακολουθήσουν την παράδοση ο σύζυγος ή ένα μέλος της οικογένειας να αντικαθιστά αυτόν που αποσύρεται ξαφνικά λόγω θανάτου.

Όπως σημειώνει το περιοδικό TIME το Δημοκρατικό Κόμμα τα έχει ξαναπεράσει αυτά. Λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του 1972 ο υποψήφιος των Δημοκρατικών George McGovern ανακάλυψε ότι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του έπασχε από βαριά κατάθλιψη και είχε νοσηλευθεί. Υπό τον φόβο να χάσουν τις εκλογές οι Δημοκρατικοί αντικατέστησαν τον Thomas Eagleton με τον πρώην πρέσβη Sargent Shriver.

Οι κανονισμοί βέβαια στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι πολύ πιο συγκεκριμένοι και απαιτεί τα μέλη του κόμματος να αντικαταστήσουν με ψηφοφορία ένα υποψήφιο.

Εάν κάποιο από τα κόμματα αντικαταστήσει τον υποψήφιό του θα πρέπει επίσης να αντικαταστήσει τον υποψήφιό του και στις 50 πολιτείες.

Και καθώς απομένουν μόλις 57 ημέρες πριν τις εκλογές Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί έχουν «κλειδώσει» τα δίδυμα Κλίντον- Κέιν και Τραμπ-Πενς και στις 50 πολιτείες για την κεφαλή των ψηφοδελτίων. Σε αυτή τη φάση κάθε πολιτεία θα έπρεπε να εγκρίνει ξεχωριστά την όποια τέτοια αλλαγή.

Σε κάποιες πολιτείες, σύμφωνα με τον νόμο, άλλωστε είναι πολύ αργά. Έχουν ήδη παρέλθει αρκετές προθεσμίες για να γίνει αποδεκτή μια υποψηφιότητα για πρόεδρο και αντιπρόεδρο της χώρας.