Επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό εξαπέλυσε ο βούλγαρος πρωθυπουργός, κατηγορώντάς την ότι δεν δείχνει αλληλεγγύη προς τη χώρα του.

Παράλληλα, σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους ο Μπόικο Μπορίσοφ ανέφερε ότι θα ζητήσει από τους ηγέτες των 27 στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα την άμεση απελευθέρωση βοήθειας ύψους 160 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων.

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη στα ευρωπαϊκά θέματα ιστοσελίδα Euractiv, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο κ. Μπορίσοφ ανέφερε επίσης: «Την περασμένη εβδομάδα οι Έλληνες πήραν 165 εκατ. ευρώ. Φυσικά, ο Επίτροπος είναι Έλληνας».

Ο κ. Όρμπαν από την πλευρά του εξέφρασε θαυμασμό για τον τρόπο με τον οποίο η Βουλγαρία ελέγχει τα σύνορά της με την Τουρκία. «Δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να έχει συμφωνήσει να καταβάλει 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, αλλά να μη βοηθά τη Βουλγαρία με 160 εκατ. ευρώ», σχολίασε ο ίδιος, σύμφωνα με το βουλγαρικό Τύπο, τον οποίο επικαλείται η Euractiv.

Σχετικά τέλος με πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, ο οποίος ανέφερε ότι η Ουγγαρία θα πρέπει να εκδιωχθεί από την ΕΕ, ο Όρμπαν σχολίασε: «Δεν δεχόμαστε από έναν πρώην κομμουνιστή να κάνει μαθήματα περί δημοκρατίας σε μια χώρα που πολέμησε τον κομμουνισμό επί 40 χρόνια».