Συγκλονίζει το οδοιπορικό του BBC στο αιματοκυλισμένο Χαλέπι το οποίο βρίσκεται υπό καθεστώς εκεχειρίας, καθιστώντας δυσβάσταχτο κάθε λεπτό διαμονής σε αυτό.

Στον απόηχο της παύσης των εχθροπραξιών που κηρύχθηκε την Δευτέρα (12/9) στη Συρία, το BBC κατά την διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε στη πληγείσα περιοχή, εντόπισε ελλείψεις σε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικά είδη ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της , η χρησιμότητα των οποίων θεωρείται ζωτικής σημασίας σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του ΟΗΕ  Γιαν 'Εγκελαντ, είκοσι φορτηγά που μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στο ανατολικό Χαλέπι "πέρασαν τα σύνορα" της Τουρκίας και περιμένουν σε "ουδέτερη ζώνη", η οποία βρίσκεται μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας,

Εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληροφορία που μεταδίδει ο απεσταλμένος του BBC, Jeremy Bowen ότι το Χαλέπι από το 2012 έχει διαιρεθεί σε δυο τμήματα με ομάδες ανταρτών να ελέγχουν κατέχουν τα ανατολικά και κυβερνητικές δυνάμεις τη Δύση.

Στο μεταξύ ο συριακός στρατός την Δευτέρα ανακοίνωσε την εφαρμογή της εκεχειρίας, διάρκειας επτά ημερών, σε όλη τη Συρία υπογραμμίζοντας ότι διατηρεί το δικαίωμα να απαντά αποφασιστικά «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα πυρός ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας ενόπλων οργανώσεων. 

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμνε ότι κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και του Ρώσου ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ,​ αποφασίστηκε 48ωρη παράταση των εχθροπραξιών προκειμένου να επιτραπεί μεγαλύτερη πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας.