Νεκρός έπεσε ένας 13χρονος στο Κολόμπους των ΉΠΑ έπειτα από πυροβολισμό αστυνομικών που τον καταδίωκαν.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (14/9) όταν οι αστυνομικές Αρχές καταδίωξαν έναν οπλισμένο ανήλικο​ ο οποίος είχε υπό την κατοχή του ένα αεροβόλο.

Ο θάνατος του 13χρονου Τάιρι Κινγκ, επιβεβαιώθηκε στις 20.22 τοπική ώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο Nationwide βάση ανακοίνωσης που εξέδωσε η αστυνομία του Κολόμπους.

Οι αστυνομικοί εστάλησαν γύρω στις 19.42 τοπική ώρα σε περιοχή καθώς τους είχαν ειδοποιήσει ότι είχε διαπραχθεί μια ένοπλη ληστεία με περίστροφα με την εμπλοκή πολλών υπόπτων. Κατόπιν εντόπισαν τρεις άνδρες τα χαρακτηριστικά των οποίων έμοιαζαν με την περιγραφή που είχε δώσει το φερόμενο θύμα σχετικά με τους δράστες. Όταν επιχείρησαν να τους μιλήσουν, δύο εξ αυτών το έβαλαν στα πόδια και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Σε ένα σοκάκι σε κοντινή απόσταση, ενώ οι αστυνομικοί «προσπαθούσαν να τους συλλάβουν ο ένας εξ αυτών έβγαλε ένα πιστόλι από τη ζώνη του» προστίθεται στο κείμενο.«Ο ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε πολλές φορές και τραυμάτισε τον ύποπτο»

Κανείς εκ των αστυνομικών που ενεπλάκησαν ούτε ο δεύτερος ύποπτος τραυματίστηκε, διευκρινίζουν οι αρχές, υπογραμμίζοντας ότι και άλλοι ύποπτοι αναζητούνται.