Την υποστήριξή του για άλλη μια φορά στην Χίλαρι Κλίντον διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος, ωστόσο δήλωσε ότι αν επικρατήσουν συνθήκες “σεξισμού” στην αμερικανική κοινωνία, τότε η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι “επιβλαβής” για την πορεία της Κλίντον προς τον Λευκό Οίκο. 

Μιλώντας σε εκδήλωση για την συγκέντρωση χρημάτων στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε:

Υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για τους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχαμε μία γυναίκα πρόεδρο στις ΗΠΑ. Είμαστε μία κοινωνία που διατηρεί ακόμη επιφυλάξεις όταν δει μία δυναμική γυναίκα. Αυτό μας προκαλεί προβλήματα αδίκως σε πολλά θέματα.

Ο Ομπάμα αξιοποίησε την ευκαιρία της ομιλίας του στην εκδήλωση για να εκφράσει την υποστήριξή του στην Κλίντον, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ. “Είναι πρωταγωνιστής μιας διαφήμισης ενώ πρόκειται για ριάλιτι σόου. Αυτός ο άνθρωπος δεν διαθέτει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν μία ημέρα μετά την έκκληση που απηύθυνε προς τους αφροαμερικανούς ψηφοφόρους σε εκδήλωση για τους Δημοκρατικούς υποψηφίους του Κογκρέσου, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, παροτρύνοντας τους να εργαστούν προκειμένου να σταματήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.