current views are: 9

19 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:04

Αυτός είναι ο 28χρονος με τις χύτρες-βόμβες στο Μανχάταν (φωτό)

Έναν άνδρα 28 ετών καταζητά η αστυνομία για τις χύτρες-βόμβες, που τοποθετήθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Δημοσίευση 12:04’

Έναν άνδρα 28 ετών καταζητά η αστυνομία για τις χύτρες-βόμβες, που τοποθετήθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Έναν άνδρα 28 ετών καταζητά η αστυνομία για τις χύτρες-βόμβες, που τοποθετήθηκαν σε κάδο απορριμμάτων στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Από τις δύο βόμβες, εξερράγη η μία, προκαλώντας τον τραυματισμό 29 ατόμων, ενώ ο δεύτερος μηχανισμός βρέθηκε άθικτος σε απόσταση τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων από τον πρώτο.

Πρόκειται για τον Ahmad Khan Rahami, για τον οποίο η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, καθώς τον θεωρεί πρόσωπο-κλειδί. 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζ. Πίτερ Ντόναλντ ανήρτησε στο twitter φωτογραφία του υπόπτου. Ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο, που ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, διευκρίνισε πως ο άνδρας μπορεί να “είναι οπλισμένος και επικίνδυνος”. Ο Άχμαντ Χαν Ραχάμι είναι αφγανικής καταγωγής και κατοικεί στο Νιου Τζέρσεϊ, μια πολιτεία γειτονική της Νέας Υόρκης.

Ο Ντε Μπλάζιο δεν θέλησε να πει αν ο καταζητούμενος είναι επικεφαλής ενός ευρύτερου δικτύου:

Τα γεγονότα εξελίσσονται πολύ γρήγορα και θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα τις επόμενες ώρες.

Ζήτησε επίσης τη βοήθεια του κοινού: “Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των ανθρώπων. Όποιος έχει πληροφορίες για την υπόθεση αυτή, τις χρειαζόμαστε τώρα”, δήλωσε στο ABC.

Η έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι έθεσε σε συναγερμό τις αρχές, καθώς πραγματοποιήθηκε την ώρα που η Νέα Υόρκη ετοιμαζόταν να υποδεχτεί αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.


σχετικα αρθρα