Ανοιχτό ενδεχόμενο να υπάρξει ευρύς συνασπισμός του SPD, του Die Linke και των Πρασίνων, άφησε ο συμπρόεδρος του γερμανικού αριστερού κόμματος Μπερντ Ρίξινγκερ.

Αν υπάρξει ένας κοινός παρονομαστής, τότε το κόμμα του είναι έτοιμο για την πολιτική αλλαγή, είπε στον δημόσιο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό Phoenix. Πρέπει όμως να γίνουν αλλαγές στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα σε θέματα κοινωνικής και φορολογικής πολιτικής, όπως επίσης να σταματήσουν και οι στρατιωτικές αποστολές της Γερμανίας στο εξωτερικό.

Καταρχάς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Τόμας Οπερμαν δεν αποκλείει πλέον έναν «κόκκινο-κόκκινο-πράσινο» συνασπισμό μετά τις εθνικές εκλογές του 2017. Για κάτι τέτοιο όμως επιβάλλεται να υπάρχει συμφωνία σε ουσιώδη θέματα, η οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, δήλωσε μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF).

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ παρέπεμψε με τη σειρά της στο τρικομματικό μοντέλο της Θουριγγίας. Εκεί λειτουργεί η συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο μεταξύ του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), των Πρασίνων και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), έγραψε στο twitter.

Μετά τις χθεσινές εκλογές για την περιφερειακή βουλή του Βερολίνου, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν πλέον την πλειοψηφία και γι αυτό είναι πολύ πιθανός ένας τέτοιος συνασπισμός και στην πρωτεύουσα.


TAGS