Εκατόν δύο άνθρωποι, εκ των οποίων 13 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν χθες στο Ντακάρ σε ταραχές που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για ένα σχέδιο συνταγματικής μεταρρύθμισης, ουσιαστικά μια πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου που εισήγαγε ένα "εισιτήριο" για την προεδρική εκλογή, ανακοίνωσε σήμερα αστυνομική πηγή. "Καταγράψαμε 102 τραυματίες, μεταξύ τους 13 αστυνομικοί, κατά τη χθεσινή ημέρα. Εκτός από δύο διαδηλωτές που τραυματίστηκαν από σφαίρα, οι άλλοι φέρουν ελαφρά τραύματα", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι 13 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από "πέτρες που τούς έριξαν στο πρόσωπο" διαδηλωτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης Αμπντουλαγιέ Ουαντέ υπαναχώρησε όσον αφορά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου που προέβλεπε την ταυτόχρονη εκλογή ενός προέδρου και ενός αντιπροέδρου στις προσεχείς προεδρικές εκλογές το Φεβρουάριο του 2012 στη Σενεγάλη.

Το νομοσχέδιο αποσύρθηκε όταν οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε ταραχές με επιθέσεις και πυρκαγιές σε δημόσια κτίρια και κατοικίες αξιωματούχων της κυβέρνησης. Διαδηλώσεις είχαν οργανωθεί σε όλη τη χώρα.