''Εσφαλμένος'' ήταν ο συναγερμός για αεροπειρατεία που σήμανε νωρίτερα σε αεροσκάφος των Σαουδικών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο της Μανίλας.

Αυτό ανακοίνωσε η κρατική σαουδαραβική τηλεόραση, θέτοντας τέλος στην αναστάτωση που προκλήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο αεροδρόμιο της Μανίλας. 

Το αεροσκάφος βρέθηκε καθηλωμένο σε απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου της Μανίλας και ο πιλότος του ειδοποίησε τις αρχές του αερολιμένα ότι το αεροσκάφος ήταν "υπό απειλή", όπως έγινε γνωστό από τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροπλάνο ήταν αρχικά απομονωμένο, χωρίς να γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει, ωστόσο πριν από λίγο, έγινε γνωστό ότι ξεκίνησαν να αποβιβάζονται οι επιβάτες. 

Ο διευθυντής της αστυνομίας στη Μανίλα δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι έσπευσε στο αεροδρόμιο όπου "κάτι συμβαίνει".

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας των Φιλιππίνων είχε δηλώσει προηγουμένως, ότι αεροπλάνο των SAUDI ARABIAN AIRLINES είναι καθηλωμένο με απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου, χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστός ο λόγος.