Τα χειρότερα φαίνεται ότι πρόλαβαν οι αστυνομικές Αρχές στο Μανχάταν έπειτα από την  εύρεση εκρηκτικής συσκευής που είχε τοποθετηθεί σε σακούλα.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκονται δυο άντρες οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας, φέρεται να μετακίνησαν την τσάντα στην οποία μέσα υπήρχε η χύτρα με τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Όπως αναφέρει Ρόμπερτ Μπόις, επικεφαλής των ντετέκτιβ στην αστυνομία της Νέας Υόρκης σε δηλώσεις του στο Reuters: «Ηταν δύο άνδρες που περπατούσαν πάνω- κάτω στην περιοχή εκείνη τη στιγμή. Δεν έχουμε καμία πληροφορία που να τους συνδέει με όλο αυτό. Παρόλα αυτά, προφανώς και θέλουμε να τους μιλήσουμε». Επίσης ο Μπόις αναφέρει ότι οι δυο άντρες αφού τοποθέτησαν τη χύτρα στο πεζοδρόμιο, πήραν την τσάντα και έφυγαν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

 Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία ανακάλυψε την εκρηκτική συσκευή λίγο μετά από την έκρηξη βόμβας η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 29 ανθρώπων.

Ωστόσο την Δευτέρα (19/9) συνελήφθη ως ύποπτος ένας 28χρονος Αμερικανός, ονόματι  Αχμάν Καν Ραχάμι γεννημένος στο Αφγανιστάν, ο θεωρείται ύποπτος για την πυροδότηση της βόμβας στο Τσέλσι και την τοποθέτηση άλλων εκρηκτικών μηχανισμών στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.