Σε ηλικία 91 «έφυγε» την περασμένη Παρασκευή (16/9) από τη ζωή ο διασημότερος εξορκιστής του Βατικανού πατήρ Γκαμπριέλε Άμορθ.

Ο πατήρ Γκαμπριέλε Άμορθ στο παρελθόν είχε ισχυριστεί ότι είχε φέρει εις πέρας περίπου 70.000 εξορκισμούς κατά τη διάρκεια της 30ετούς θητείας του. Μάλιστα, όπως είχε επισημάνει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι «δαιμονισμένοι» που αντιμετώπιζε ήταν μεσήλικες γυναίκες, οι οποίες -κατά τον ίδιο- είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις δυνάμεις του κακού, λόγω της πίστης τους σε υπερφυσικές δυνάμεις.

Ο 91χρονος εξορκιστής πίστευε πως ο «Διάβολος είναι αόρατος αλλά μπορεί κάποιος να τον δει στα άτομα που κυριεύει, μέσα από τον πόνο και τη βλασφημία». «Μερικές φορές με κοροϊδεύει, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι απολαμβάνω τη δουλειά μου», συνήθιζε να λέει ο Άμορθ, ο οποίος «έβλεπε» την παρουσία του Σατανά μέσα σε ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Αδόλφος Χίτλερ και ο Στάλιν.

Πάντως ο πατήρ Γκαμπριέλε Άμορθ φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα αγαπητός αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον περιέγραφαν ως έναν άνθρωπο ιδιαίτερα γλυκό και με πολύ χιούμορ.