Τραυματισμένο είναι ένα άτομο από ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα, η οποία συνέβη νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το δίκτυο NTV, το επεισόδιο σημειώθηκε όταν δύο άτομα αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα και πως το ένα απ' αυτά "τραυματίσθηκε και εξουδετερώθηκε".

Όπως αναφέρει το CNN Turk, πραγματοποιήθηκε απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι στην είσοδο της ισραηλινής πρεσβείας στην Άγκυρα και ο δράστης πυροβολήθηκε στο πόδι.

Τραυματίας είναι ο επίδοξος δράστης της επίθεσης, ο οποίος πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε σήμερα κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα.

"Το προσωπικό είναι ασφαλές. Ο δράστης τραυματίσθηκε πριν φθάσει στην πρεσβεία", ανέφερε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του. "Ο δράστης πυροβολήθηκε και τραυματίσθηκε από έναν ντόπιο άνδρα της ασφάλειας".

Την ίδια στιγμή, Τούρκοι αστυνομικοί αποκάλυψαν στο πρακτορείο Ρόιτερς πως ο δράστης φώναξε "Αλάχου Άκμπαρ" (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) πριν πυροβοληθεί στο πόδι.

Η αστυνομία εξετάζει το σακκίδιό του, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει ανατινάξει, είπε ένας εικονολήπτης του Ρόιτερς που βρίσκεται επιτόπου. Η περιοχή έξω από την πρεσβεία έχει αποκλεισθεί από τις αρχές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε πως ο δράστης πυροβολήθηκε στο πόδι έξω από την πρεσβεία αφού αποπειράθηκε να επιτεθεί με μαχαίρι. Πρόσθεσε πως ο δράστης είναι ψυχικά διαταραγμένος.