Έκρυθμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση στη Νότια και Βόρεια Κορέα με την ανησυχία των πολιτών να έχει χτυπήσει «κόκκινο» λόγω της αλλεπάλληλης δραστηριότητας εκτόξευσης πυραύλων, η οποία επιφέρει μια σειρά καταστροφικών επιπτόσεων στη χώρα.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες η Νότια Κορέα εκφράζεται την ανησυχία της για το ενδεχόμενο νέων προκλητικών πυραυλικών εκτοξεύσεων από τη Βόρεια Κορέα.

Την Τρίτη η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την δοκιμή ενός νέου κινητήρα πυραύλου που θα ενισχύσει την ικανότητά της χώρας να εκτοξεύσει δορυφόρους στο διάστημα με τους μελετητές στην αντίπερα όχθη να υποστηρίζουν ότι η εν λόγω κατασκευή προορίζεται για να τροφοδοτήσει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση στη Βόρεια Κορέα θεωρείται αρκετά κρίσιμη έπειτα από το πέρασμα του τυφώνα Lionrock βορειοανατολικά της χώρας, ο οποίος άφησε πίσω του νεκρούς και αγνοούμενους. Ταυτόχρονα ο Kim Jong-Un απηύθυνε έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια που αφορά τους 140.000 επιζώντες , οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν χάσει τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ,138 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 400 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ περισσότεροι από 100.000 έχουν εκτοπιστεί  «Δεδομένης της κλίμακας της καταστροφής , ο αριθμός των ατόμων που πλήττονται επί καθημερινής βάσεως , καθώς και ότι ο χειμώνας πλησιάζει , χρήζει πολύτιμο τον χρόνο που απομένει " δήλωσε ο εκπρόσωπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Tomás Ojea Quintana σε δήλωσή του την Τετάρτη. 

Παράλληλα, η Σεούλ ​εκτιμά ότι γίνονται προετοιμασίες και για νέα πυρηνική δοκιμή, αλλά και για εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές στη Σεούλ., γεγονός που μαρτυρά η ενέργεια της Βόρειας Κορέας να προχωρήσει στην κάλυψη των εισόδων σε δύο τούνελ δοκιμών, στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών που διαθέτει, κινήσεις που σύμφωνα με τη Νότια Κορέα, αποτελούν ενδείξεις προετοιμασίας για νέα πυρηνική δοκιμή, στο άμεσο μέλλον.

Τα ειδικά δίχτυα απόκρυψης τοποθετήθηκαν στην είσοδο του δεύτερου τούνελ, όπου η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την 5η πυρηνική δοκιμή της, στις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά και στην είσοδο του τρίτου τούνελ δοκιμών, όπου εκτιμάται ότι η Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσει την επόμενη πυρηνική δοκιμή της.