Είναι γνωστό πως η σχέση του Μπαράκ Ομπάμα με την σύζυγό του είναι αξιοζήλευτη, γεγονός που μαρτυρά τόσο η στάση του Αμερικανού πρόεδρου όσο και της Μισέλ, μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που ο ένας δεν διστάζει να μιλήσει και να αστειευτεί για το πρόσωπο του άλλου.

Κάτι πατόμοιο συνέβη πρόσφατα με την Πρώτη Κυρία της Αμερικής. Η Μισέλ Ομπάμα​ βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή The Late Show και τον Stephen Colbert,  και μευταξύ άλλων παραπονεθηκε για το το πόσο γκρινιάρης είναι ο Αμερικανός πρόεδρος όταν κάνει μία φωτογράφηση. «Είναι φριχτός σε αυτό, δεν αντέχω να φωτογραφίζομαι μαζί του. Του λέω να κάνει υπομονή και εκείνος επαναλαμβάνει όλη την ώρα "πρέπει να φύγω, πρέπει να φύγω"» είπε η Πρώτη Κυρία, μιμούμενη πάλι τον σύζυγό της. 

Ερωτηθείσα εάν αισθάνεται συμπόνια για τις συζύγους ή τους συζύγους των υποψήφιων για τη θέση της προεδρίας, είπε με ειλικρίνια: «Όχι, όχι ιδιαίτερα. Πρέπει να δίνεις τον εαυτό σου σε ό,τι κάνεις. Αν δεν συμφωνούσα με όσα λέει ο Ομπάμα, δεν θα υποστήριζα την εκστρατεία του. Γι' αυτό στέκομαι περήφανα στο πλευρό του και εύχομαι να κάνουν το ίδιο και αυτά τα άτομα. Άρα όχι, δεν νιώθω συμπόνια». 

Αυτό όμως που προκάλεσε την εντύπωση όλων ήταν το τρολάρισμα της Μισέλ στον σύζυγό της λέγοντας ότι η ίδια προσπαθεί να εμποδίσει τις κόρες της από το να τον ρωτάνε για τη δουλειά του στο δείπνο, αφού αυτή η ώρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά τους.