Εκατοντάδες Ιορδανοί βγήκαν σήμερα στους δρόμους σε πολλές πόλεις ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μααρούφ Μπαχίτ και τη δημιουργία εθνικής κυβέρνησης συμφιλίωσης η οποία θα προχωρήσει σε πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης να ακυρωθεί η συμφωνία ειρήνευσης που υπέγραψε το 1994 η Ιορδανία με το Ισραήλ, την οποία χαρακτήρισαν "σκανδαλώδη". Άλλοι ζητούσαν να υιοθετηθεί μία ξεκάθαρη στρατηγική για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Εκατοντάδες ακτιβιστές, κυρίως από το κόμμα Μέτωπο Ισλαμικής Δράσης (IAF) και από ακόμη έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, πραγματοποίησαν διαδήλωση μπροστά από τα γραφεία του Μπαχίτ στο Αμάν για να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί ο βασιλιάς Αμπντάλα Β'.

Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι η παραίτηση του υπουργού Πληροφόρησης της Ιορδανίας Τάχερ Αντουάν την Τετάρτη, που σύμφωνα με τους ίδιους έγινε εξαιτίας του αργού ρυθμού εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, είναι ενδεικτική της "απροθυμίας" της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

Ο Αντουάν από τη μεριά του είχε δηλώσει ότι παραιτείται σε διαμαρτυρία για τους προτεινόμενους νόμους, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, περιορίζουν την ελευθερία της έκφρασης και αποτελούν ένα πισωγύρισμα στα κυβερνητικά σχέδια μεταρρυθμίσεων.

Εκατοντάδες Ιορδανοί διαδήλωσαν μετά τη προσευχή της Παρασκευής στην πόλη Ταφίλεχ, μία πόλη 180 χιλιόμετρα νότια του Αμάν, και στην Κάρακ, 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα με τα οποία εξέφραζαν την αποφασιστικότητά τους "να διώξουμε την κυβέρνηση που δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις" και να διασφαλίσουν την τιμωρία των διεφθαρμένων και "αυτών που κατασπατάλησαν τον πλούτο της χώρας".

Κατήγγειλαν επίσης τη συμφωνία ειρήνευσης με το Ισραήλ επισημαίνοντας ότι είναι απλώς "χάσιμο χρόνου".