current views are: 12

22 Σεπτεμβρίου 2016
Δημοσίευση20:20

Βέτο της Ρώμης στη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων

Λήξαν θεωρεί η κυβέρνηση της Ιταλίας το θέμα της υποψηφιότητας της Ρώμης για διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων μετά το οριστικό «όχι» που είπε η δήμαρχος της πόλης για οικονομικούς λόγους.

Δημοσίευση 20:20’

Λήξαν θεωρεί η κυβέρνηση της Ιταλίας το θέμα της υποψηφιότητας της Ρώμης για διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων μετά το οριστικό «όχι» που είπε η δήμαρχος της πόλης για οικονομικούς λόγους.

Λήξαν φαίνεται πως θεωρεί η κυβέρνηση της Ιταλίας το θέμα της υποψηφιότητας της Ρώμης για διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων μετά το οριστικό «όχι» που είπε η δήμαρχος της πόλης για οικονομικούς λόγους, σύμφωνα με μεγάλη μερίδα του ιταλικού Τύπου.

Μετά την απόφαση της δημάρχου Βιρτζίνια Ράτζι να επισημοποιήσει το «όχι» της στην υποψηφιότητα για την διοργάνωση των αγώνων του 2024, όπως γράφει η εφημερίδα Ιλ Μεσσατζέρο, ο Γκρατσιάνο Ντελρίο, υπουργός Μεταφορών και στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι, θεωρεί ότι δεν μπορεί να δοθεί κανενός είδους συνέχεια στην συγκεκριμένη προσπάθεια.

«Είναι δύσκολο να οργανωθεί μια Ολυμπιάδα, όταν υπάρχει η αντίθετη γνώμη της άμεσα ενδιαφερόμενης δημοτικής αρχής. Τυπικά, για την κυβέρνηση το θέμα δεν έχει κλείσει, αλλά ουσιαστικά ναι», δήλωσε ο Ντελρίο, σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Παράλληλα, αναμένεται να εξακριβωθεί, τώρα, αν η Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία υποστήριξε θερμά την πρόταση για την διοργάνωση των Αγώνων του 2024, θα αποφασίσει να ζητήσει αποζημίωση από τον δήμο της ιταλικής πρωτεύουσας, λόγω των εξόδων που έκανε έως τώρα για την προετοιμασία της υποψηφιότητας, όπως έγραψαν πολλοί σχολιαστές, τις περασμένες ημέρες.

Προς το παρόν, στενοί συνεργάτες της δημάρχου Ράτζι, η οποία εξελέγη πριν τρεις μήνες με το κίνημα Πέντε Αστέρων, αφήνουν να διαρρεύσει ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο δήμος της Ρώμης θα περάσει άμεσα στην αντεπίθεση και ότι έχει ήδη ξεκινήσει, μάλιστα, επαφές με διακεκριμένους νομικούς.

Η Βιρτζίνια Ράτζι αποφάσισε να απορρίψει την δυνατότητα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2024, με την λογική ότι τις τελευταίες δεκαετίες οι Αγώνες προκάλεσαν την συσσώρευση χρεών σε όλες τις πόλεις στις οποίες πραγματοποιήθηκαν, ενώ αναφέρθηκε με έμφαση και στο τεράστιο χρέους του δήμου της Ρώμης, το οποίο ξεπερνά τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ.


σχετικα αρθρα