Νέες σφοδρές αεροεπιδρομές στο πολύπαθο Χαλέπι της Συρίας εξαπέλυσαν σήμερα συριακά και ρωσικά αεροπλάνα προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο της περιοχής από τους αντάρτες.

Οι σημερινοί βομβαρδισμοί έπληξαν τρία από τα τέσσερα κέντρα πολιτικής άμυνας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες της υπηρεσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής άμυνας στο ανατολικό Χαλέπι.

Από τον βομβαρδισμό ισοπεδώθηκε ένα κέντρο, ένα άλλο τέθηκε εκτός λειτουργίας και καταστράφηκε μια αποθήκη καυσίμων που ανήκει στην πολιτική άμυνα, δήλωσε στο Reuters ο Άμαρ αλ Σέλμο.

Πρόκειται για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς μετά την ανακοίνωση του συριακού στρατού ότι ξεκινά στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της πόλης.

Η συριακή κυβέρνηση πιέζει τους πολίτες να απομακρυνθούν από περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών ενώ η Ρωσία επίσημα δεν έχει επιβεβαιώσει την εμπλοκή της.

Όπως μεταδίδει το BBC ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα υπάρξουν και χερσαίες επιχειρήσεις ενώ στρατιωτικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι θα υπάρχουν διέξοδοι ακόμη και για αντάρτες που θέλουν να φύγουν.

Η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015 και στην οποία συμπροεδρεύουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, είχε ήδη συναντηθεί την Τρίτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάποια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την προηγούμενη ημέρα.