Τη δραματική διάσωση ενός πεντάχρονου κοριτσιού η οικογένεια του οποίου ξεκλήριστηκε κατά τους σημερινούς βομβαρδισμούς από συριακά και ρωσικά αεροπλάνα στο ανταρτοκρατούμενο Χαλέπι της Συρίας κατέγραψε βίντεο του Sky News.

Καλυμμένη με σκόνη και γεμάτη αίματα η μικρούλα Rawan Alowsh η οποία είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια του σπιτιού της κατάφερε τελικά να βγει ζωντανή στην επιφάνεια χάρη στις προσπάθειες δαισωστών.

Η Rawan είχε τρεις αδελφές και έναν αδελφό, που σκοτώθηκαν κατά την αεροεπιδρομή μαζί με τον 28χρονο πατέρα τους και τη 30χρονη μητέρα τους.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς στις ανταρτοκρατούμενες, ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού σήμερα, έφτασε τους 91, όπως ανέφερε ο Χάμζα αλ Χάτιμπ, ο διευθυντής ενός τοπικού νοσοκομείου, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα μια στρατιωτική πηγή είπε ότι είναι σε εξέλιξη μια νέα επιχείρηση στο ανατολικό Χαλέπι, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί "για κάποιο διάστημα" και θα περιλαμβάνει πιθανότατα και μια χερσαία επέμβαση στην πόλη.

Οι καταστροφές στην πόλη είναι τεράστιες, πολλά κτίρια έχουν γκρεμιστεί και οι διασώστες, η οργάνωση "Λευκά Κράνη" που πρόσκειται στους αντάρτες, δεν διαθέτουν πλέον παρά μόνο 2.000 λίτρα ντίζελ, όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο. Για τον λόγο αυτό στο εξής θα μοιράζουν με το δελτίο τα καύσιμα και θα επιλέγουν το πού θα επέμβουν για να σώσουν ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Οι σημερινοί βομβαρδισμοί έπληξαν τρία από τα τέσσερα κέντρα πολιτικής άμυνας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες της υπηρεσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής άμυνας στο ανατολικό Χαλέπι.

Από τον βομβαρδισμό ισοπεδώθηκε ένα κέντρο, ένα άλλο τέθηκε εκτός λειτουργίας και καταστράφηκε μια αποθήκη καυσίμων που ανήκει στην πολιτική άμυνα, δήλωσε στο Reuters ο Άμαρ αλ Σέλμο.

Πρόκειται για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς μετά την ανακοίνωση του συριακού στρατού ότι ξεκινά στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της πόλης.

Η Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας, που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015 και στην οποία συμπροεδρεύουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, είχε ήδη συναντηθεί την Τρίτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάποια συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, την προηγούμενη ημέρα.