Τη στιγμή που ο άνδρας της έπεφτε αιμόφυρτος από τα πυρά αστυνομικού στην πόλη Σαρλότ ενώ βρισκόταν σε πάρκινγκ αυτοκινήτου κατέγραψε με το κινητό της η σύζυγός του σε βίντεο, που έδωσε στην δημοσιότητα το αμερικανικό δίκτυο NBC.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο, διάρκειας 2 λεπτών και 16 δευτερολέπτων, ακούγεται ένας αστυνομικός να φωνάζει στον συνάδελφό του  «μην πυροβολείς, μην πυροβολείς. Δεν έχει όπλο, είναι άοπλος...», την ώρα που η αστυνομία επιμένει στην εκδοχή πως ο 43χρονος Κιθ Λάμοντ κρατούσε πιστόλι.

Παρά το σοκ της η γυναίκα που αρχικά μέσα στον πανικό της απομακρύνθηκε από το σημείο γύρισε και κατάφερε να καταγράψει με την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου τα δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό του άνδρα της.

«Καλύτερα να μην είναι νεκρός, καλύτερα να μην είναι νεκρός. Καλύτερα να είναι ζωντανός, να είναι ζωντανός», ακούγεται να λέει ο αφροαμερικανός αστυνομικός που πυροβόλησε τον 43χρονο.

Η δολοφονία του αφροαμερικανού στη Σάρλοτ, το τελευταίο κρούσμα αστυνομικής βίας κατά μαύρων στις ΗΠΑ​, προκάλεσε βίαια εκτεταμένα επεισόδια κατά τα οποία τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι και η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


TAGS