Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα νέα σειρά επιδρομών στις ελεγχόμενες από τους αντάρτες συνοικίες του Χαλεπίου σύμφωνα με πηγές των ανταρτών, έναν διασώστη και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μιλώντας στο Reuters από το Χαλέπι, ο Αμάρ αλ Σέλμο, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στον ανατολικό τομέα του Χαλεπίου που ελέγχουν οι αντάρτες, δήλωσε: "Δυστυχώς (οι επιδρομές) συνεχίζονται. Υπάρχουν αεροπλάνα τώρα στον ουρανό".

"Οι επιδρομές είναι σφοδρές και συνεχείς", δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντελ Ραχμάν.

Αεροσκάφη του συριακού καθεστώτος και του ρώσου συμμάχου του πραγματοποίησαν χθες σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες. Κάτοικοι του ανατολικού τομέα του Χαλεπίου δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν τον σφοδρότερο βομβαρδισμό στη διάρκεια του πολέμου, πριν από μια πιθανή χερσαία επιχείρηση που ανακοίνωσε ο συριακός στρατός για την ανακατάληψη όλης αυτής της πλευράς της πόλης όπου ζουν 250.000 άνθρωποι. Ο Σέλμο είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τώρα τους 100.

Το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει ότι οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς είναι 45, ανάμεσά τους έξι παιδιά και πέντε γυναίκες.

Παρά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, των οποίων οι χώρες στηρίζουν αντίπαλα στρατόπεδα, η διπλωματία δείχνει ανίκανη να σταματήσει τη σύγκρουση αυτή που έχει στοιχίσει τη ζωή 300.000 και πλέον ανθρώπων και έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου, οι επιδρομές ήταν συνεχείς χθες, οι καταστροφές μεγάλες και τα συνεργεία διάσωσης δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το μέγεθος της βίας.

Δύο κέντρα διασωστών, τα οποία πρόσφατα βραβεύτηκαν από σουηδικό ίδρυμα για το "εξαιρετικό θάρρος" τους, επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς. Το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι διασώστες δήλωσαν ότι διαθέτουν πλέον μόνο 2.000 λίτρα καυσίμων και στο εξής πρέπει να επιλέγουν πού θα επεμβαίνουν.